woensdag
23 mrt

Geven en nemen - een workshop

event
14:00 - 17:00
Betalend

Soms denk je dat je geeft terwijl je neemt, dat je ontvangt terwijl je toelaat. Onze interacties met mensen, met community's en peers stoten vaak op misverstanden over de aard van de transactie die plaatsvindt. We denken in de plaats van de ander en vullen in wat we denken dat de ander nodig heeft. We zoeken voldoening in 'geven' naar eigenlijk nemen we wat we nodig hebben, zonder te checken of de ontvanger wil ontvangen. We zijn ontleert om te ontvangen zonder schuldgevoel. Betty Martin ontwikkelde The wheel of Consent, een instrument dat via oefening kan helpen bij het aftoesten bij elkaar welke handelingen gewenst zijn en welke niet. Wij lieten ons inspireren door het werk van Betty Martin en gebruiken het voor community werk en werken in holacratische organisaties.

In besluitname en in vrijwilligerswerk is de nood aan consent zeer hoog. Wanneer we 'top down' beslissen vervangen door een stem aan de community, komt het belang van een goede communicatie steeds sterker in het vizier. 

In deze workshop leer je je verplaatsen in 'geven', 'nemen', 'ontvangen' en 'toelaten' aan de hand van rollenspel op basis van reële situaties. De geleerde lessen kan je meenemen naar elke werkvergadering, vrijwilligersproject, buurtcommité, intieme relatie of voor allerlei (familiale) dissonanties.

*De workshop maakt deel uit van de School of Commons.

** Het wheel of consent kussen is ontworpen door Helena De Smet 

*** De workshop is gebaseerd en geinspireerd door the Wheel of Consent® ontwikkeld door Dr. Betty Martin. We hebben geen opleiding genoten bij Betty in de School of Consent www.schoolofconsent.org.

event
14:00 - 17:00
Betalend